“Digitalt værktøj til bygningsdata skal stå på egne ben”

Artikel bragt i EjendomsWatch den 16. august 2023

I rollen som bestyrelsesformand for Plando tiltræder Lars Brondt, der er chef for ejendomsforvaltning hos CBRE. | Foto: Pr / Plando

Dataværktøj etableres som et selskab, der forudser, at finanssektoren også kunne drage nytte af det. Nytiltrådt bestyrelsesformand spår international succes.

Den rådgivende ingeniørvirksomhed Peter Jahn & Partnere kunne i årets første måned løfte sløret for det digitale værktøj Plando, der nu får endnu mere luft under vingerne, da det lanceres som et selvstændigt selskab af samme navn.

Det skriver Peter Jahn & Partnere i en pressemeddelelse.

Plando er sat i verden for at give ejendomsejere et overblik over bygningsinformation, som kan gøre det nemmere at tage beslutninger om vedligeholdelse og eventuelle CO2-udledning.

”Vi oplever stor interesse for Plando fra mange forskellige typer aktører i ejendomsbranchen. Det vidner generelt om en stigende efterspørgsel efter innovative løsninger i branchen – ikke mindst løsninger fokuseret på at reducere bygningers CO2-udledning og forbedre ejendommes energimærke,” skriver Martin Daniel Nielsen, partner i Peter Jahn & Partnere og medstifter af Plando i meddelelsen.

Af den grund er Plando blevet til sit eget selskab, hvor flere i branchen nu har mulighed for at benytte værktøjet fremfor at skulle være kunder hos Peter Jahn & Partnere, lyder det fra virksomheden, som har godt 30 ansatte.

Det nyoprettede selskab får Lars Brondt, der er chef for ejendomsforvaltning hos CBRE, som bestyrelsesformand, og han ser værktøjet som en mulighed for at imødekomme regeringens nye klimalovgivning, der trådte i kraft 1. januar og bl.a. udfaser energimærkerne G og F.

”Ejendomsbranchen spiller en afgørende rolle i at reducere CO2-udledningen. Derfor er det virkelig revolutionerende at have et digitalt og agilt værktøj, der kan beregne både omkostninger, energiforbrug og CO2-besparelser ved planlagte renoveringstiltag på ejendommene. Det giver branchen en unik mulighed for at opfylde de nye klimakrav,” skriver Lars Brondt.

I forlængelse af den nye klimalov er det også blevet vanskeligere for bankkunder med meget energikrævende at optage grønne lån, hvor man mod en lav rente energioptimerer ejendommen.

I den forbindelse forudser folkene bag Plando, at finanssektoren også kan få gavn af værktøjet og måske endda på sigt uden for landets grænser. 

Se artiklen på ejendomswatch.dk her


Forrige
Forrige

“Digitalt værktøj bliver til selvstændig virksomhed: Har skabt øget efterspørgsel i ejendoms- og finanssektoren”

Næste
Næste

“Digitalt værktøj sikrer vigtige data til skærpet rapportering om CO2”